“Verschillende thema’s vlechten we aan elkaar”

40 actieve jiujitsuka’s hadden zich ingeschreven voor de Jiujitsu-dag op zondag 22 januari in Wijk bij Duurstede.

In de ochtendsessie werd door Judith de Weerd en Sven Borst afwisselend gewerkt aan de “ude-garami met het doorbouwen naar de grond”. Daarnaast afwisselend werken met de stok die daarop weer veel mogelijkheden gaf. Het werken met 3-tal waarin de hulpverlening zat verborgen gaf de groep veel enthousiasme en bewegingsvrijheid.

De training van Judith en Sven gaf het inzien dat je met één techniek diverse thema’s met elkaar kunt verbinden. “Hiermee wordt jiujitsu één geheel”, aldus Judith en Sven.

Na de pauze gaf Colin Kist de 15 leerkrachten en de 25 introducés de boodschap van bewegen en verplaatsen. Met name de grondtechnieken kwamen volop in beeld.

De boodschap van Colin Kist was duidelijk: blijf controle houden en…..alles gaat op gevoel.

Alle 3 docenten wisten de groep op een laagdrempelige wijze speels en op een veilige manier hun programma aan te bieden.

Deze jiujitsu-dag gaf het gevoel aan van inspiratie, aanpak, inzet en vooral doorzettingsvermogen. Wat voor de één misschien al bekend was, was voor de ander een geweldig leermoment. Het mooie van deze dag was de uitstraling van eenvoud. Wellicht goed om te beseffen dat je als budoka altijd ‘een leerling’ blijft. Met deze leerwijze kom je steeds verder en ga je beseffen dat we van elkaar kunnen leren.