“Niet nadenken, alles volgt vanzelf”

Kom in actie, blijf in beweging en verplaats jezelf

De NVJJL training op zondag 12 februari in Wijk bij Duurstede was voor de 22 judoka’s een opsteker. Ad Rebel, 8e dan judo, gaf o.a. ne-waza vaardigheden in actie/reactie. Vaardigheden die hij zelf heeft gemaakt onder de noemer “Rebellen-kata”. Ad benadrukte dat alles mechanisch moet kloppen. Al deze handelingen kun je voor 80% gebruiken voor je 1e dan examen judo.

Naast de diverse series grondtechnieken die werden getraind, kwam ook het staande judo in beeld. Hierin stond het Go no sen no kata centraal waarin het Sen no sen naar voren kwam. Dit thema gaf aan “ Zie en voel het verschil om voor te zijn.” Aandachtspunten die je in je eigen les kunt uitwerken.

Voor de 22 judoka’s geen lastige of moeilijke handelingen, wel bewegingsvormen die je traint om tot één geheel te komen, waar het verplaatsen van je eigen positie centraal staat.

Veel herhalen betekent onthouden en eigen maken

Herkenbaar in deze training waren de stoeivormen met diverse technieken die door herhalen en nog eens herhalen werden neergezet in een hoeveelheid van  vaardigheden die ook herkenbaar zijn in het situationeel ne-waza.

De spontaniteit van Ad Rebel als lesgever resulteerde in een boeiende les met veel vaardigheden en plezier.