“75 jaar NVJJL gevierd met een boottocht”

75 jaar NVJJL is niet alleen een gedenkwaardige gebeurtenis, maar ook een bevestiging dat de leden van de NVJJL positief strijdbaar zijn om het judo en jiujitsu in Nederland blijvend te houden.

Dit jubileum op zondag 21 mei jl. werd gevierd door 85 aanwezigen tijdens een boottocht. Vele judo/jiujitsu docenten hadden hun partner meegenomen om niet alleen aan de jaarvergadering deel te nemen, maar ook te genieten van de zonnige zondag op het dek van partyschip “Nirvana” die vanuit Zwolle richting Hasselt, Zwartsluis naar Genemuiden voer.

Om 10.30 uur vertrok het schip om ons te laten genieten van de natuur van Overijssel.Na 20 minuten varen gingen de niet-NVJJL leden naar het dek. De NVJJL leden bleven binnen om aan te schuiven voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Na de opening door voorzitter Ad Rebel werd op passende wijze stilgestaan bij oud-voorzitter en erelid Hein Odinot, Joop Vermeulen, Bert Wijkman, Henny Pleizier en Vincent Boot die de afgelopen periode zijn overleden.

Dat de NVJJL een beroepsvereniging is die mede door Ge Koning is opgericht, gaf een gedachtegoed aan die we altijd in ere moeten houden. Zijn uitspraak in 1948 was destijds

“Met elkaar en straal uit dat je onafhankelijk bent van welke organisatie dan ook. Deze vakvereniging is noodzakelijk voor hoogte- en dieptepunten, maar ook voor ontwikkeling en kwaliteiten”.

Vanzelfsprekend werden er tijdens deze bijeenkomst ook de bekende ‘dank je wel’ momenten uitgedeeld. Richard de Bijl voor zijn jarenlange inzet als lid van de bijscholingscommissie.

Lex van Heumen kreeg als 1e lid van de NVJJL  het certificaat “lid van verdienste” omdat hij jarenlang zitting had in de financiële commissie en het bestuur tips en adviezen gaf die waardevol waren.

Met goedkeuring van de leden en intense waardering werd John Bakker benoemd tot “erelid van de NVJJL. Zowel Johan Bakker als Rolf Tijssen werden herkozen als bestuursleden.

De overige agendapunten werden met tevredenheid doorgenomen en Rens van Stigt kon de NVJJL leden meedelen dat de aandachtspunten van de kas/bankcontrole helder waren. Ondanks een klein verlies in het afgelopen jaar is de NVJJL nog steeds een gezonde beroepsvereniging.  

Tot slot van deze 1 uur varende vergadering gaf Hendrik Koppe, bestuurslid van de JBN, aan dat wij de plicht hebben om het judo/jiujitsu te binden en te ontwikkelen. Daarvoor kreeg het bestuur namens de JBN een speciaal geslagen set van 2 munten aangeboden. Te weten een zilveren proof “vijfje” van Anton Geesink en een exclusieve zilveren proof Noel van ’t End penning. Deze komen uit de sportschool van Anton Geesink.

Na deze vergadering was het lunchtijd. Na deze lunch ging iedereen op het dek om te genieten van de terugvaart met tevredenheid, zon en om bij te praten. Bij aankomst kregen alle NVJJL leden een handdoek aangeboden met opschrift “NVJJL 75 jaar”.

Deze vaartocht is een bewijs dat we weer jaren verder mogen varen met de NVJJL als enige beroepsvereniging ter wereld die staat voor kwaliteitsbewaking.